top of page
Cum sa eviti scam-urile online de munca la domiciliu - idei de afaceri
 
Fie ca nu va puteti mobiliza de acasa ori doriti o schimbare in tipul de munca pe care il faceti, munca la domiciliu este o mare oportunitate.  Cu toate acestea, angajandu-va a lucra online o munca la domiciliu poate fi stresant din cauza riscului ridicat de a intalni o inselatorie. Mai degraba de a renunta la acest fel de munca, cautati aceste locuri de munca in modul corect pentru a evita sa fiti inselati.
 

 

 

 

  1. In primul rand, atentie marita. Escrocheriile sunt la orice pas, mai ales in afacerile online.

  2. Evitati site-uri de oportunitati si idei de afaceri care promit posibilitati de venituri nerealiste. 50.000 de lei in 5 zile este cel mai putin probabil.

  3. Faceti munca de cercetare. Primul lucru care ar trebui sa-l faceti este cum sa priviti realistic orice reclama.

  4. Verificați dacă site-ul are informații de contact de pe site-uri independente. Apoi, verificați site-urile respective și mărturiile lor. Verifica adresele de e-mail, astfel încât să puteți să le contactați.  Verificați dacă există o adresă fizică. Aceasta adaugă credibilitate. Dacă sunteți interesat într-o afacere in mod  special, contactați precizând interesul dumneavoastră și așteaptati un răspuns.

  5. Interesati-va de orice companie la care doriti sa lucrati. Cel putin, ar trebui sa aiba un numar de telefon listat si sa fie disponibil in timpul orelor de lucru normale.

  6. Autoeducati-va. Ce fel de nise si industrii se folosesc de muncitori la domiciliu? Cu un pic de cercetare, veti invata de exemplu ca munca la domiciliu este intalnita in industria de transcriere medicala foarte frecvent.

  7. Evita-ti taxele de inceput. Muncile reale la domiciliu sunt cel mai probabil ca si celelalte servicii, cu diferenta ca sunt efectuate in domiciliul angajatului. Deasemenea, ofertele de munca la domiciliu nu au nevoie de “plata de inregistrare” sau de plata pentru “instructiuni”. In alte cuvinte, daca vi se cere sa platiti o anumita suma ca sa puteti lucra, cel mai probabil este o inselatorie.

  8. Nu va asteptai la o garantie de a ve primi banii inapoi, un fel de “money-back-guarantee” pentru “protectie”. Vorbirea e ieftina. Escrocii online va promit banii inapoi daca nu sunteti multumit, dar nu se vor tine de promisiune.

  9. Amintiti-va ca munca la domiciliu nu necesita un “program” sau un “sistem” pentru care trebuie sa platiti. La fel ca si oricare angajator, sau detii deja capacitatile cerute sau nu le detii.   - munca la domiciliu , idei de afaceri mici, idei de afaceri, afaceri mici -

  10. “Folositi-va capul!”: daca era posibil sa castigati 1000 euro/ora asanbland produse la domiciliul dv., nu are face oricine asa ceva? Vechea zicala se aplica si aici: “Daca suna prea bine ca sa fie adevarat, probabil ca si este…”

  11. Cautati garantiile pe site. Asigurati-va ca ati citit garantiile cu atentie.

  12. Introduce-ti numele companiei in casuta de cautare Google. Daca oamenii au fost inselati, probabli ca au avertizat despre pericol deja pe comunitatiile de discutie online, cum sunt forum-urile.

  13. Examinati cu atentie orice marturie sau review de pe site. Apar fotografile prea profesional? Sunt review-urile prea frumoase ca sa fie adevarate, dand impresia de irealism? Sansele sunt ca este vorba de o inselatorie. Multe idei de afaceri par a fi de bune, insa o verificare atenta nu strica.

  14. Anuntati prietenii si familia despre oportunitatiile la care va ganditi, si cereti-le opinia.

  15. Luati-va un timp necesar inainte de a va inregistra pentru orice munca la domiciliu online. Exista unele afaceri online legitime care presupun munca la domiciliu. Tineti ochii deschisi. In curand veti fi in masura sa distingeti intre inselatorii si afacerile si locurile de munca la domiciliu legitime. 

 

munca la domiciliu  ;  idei de afaceri mici

 

 

bottom of page